Back to All Events

Sweet Sunday Flow - Slow Flow Vinyasa Master Class I Leeuwarden

  • Club Yoga Leeuwarden (map)

Take it Slow on a Sweet Sunday Morning…

Geniet van deze heerlijke Sweet Sunday Slow Flow Vinyasa Masterclass in Leeuwarden!

We beginnen deze practice met een geleide mudra meditatie die je uitnodigt om volledig in het moment te landen. De zachte, vloeiende vinyasa flow die volgt geeft je de ruimte te bewegen in je eigen ritme, waarbij het lichaam als vanzelf opent en de diepte kan opzoeken in heupopeners en backbends.

Een heerlijk moment voor jezelf, waarbij je, net als de natuur vertraagt en naar binnen gaat, om met hernieuwde energie de rest van je zondag in te gaan.

Wat Slow Flow Vinyasa Yoga voor jou kan betekenen…

Slow Flow Yoga is een zachte, fluide vorm van Vinyasa Yoga die je uitnodigt om te vertragen en naar binnen te keren. “take it slow” en “flow” komen samen in Slow Flow Yoga.

Door te vertragen en te bewegen op je eigen ritme en je eigen ademhaling, krijgen je lichaam én je mind de kans om te verzachten waardoor jouw energie meer ruimte krijgt om vrij door je lichaam te bewegen. Slow Flow Yoga heeft een verdiepend, rustgevend effect waardoor het lichaam gevoed wordt en je je uitgerust en tegelijkertijd energiek voelt.

Slow Flow Yoga en ‘alignment’…

De fluide, rustige en ritmische bewegingen die zo karakteristiek zijn voor een Slow Flow Yoga les vormen op zichzelf de belangrijkste ‘aligment-tool’ van een slow flow les. Dit betekent dat de focus op en de aandacht voor de beweging voor een natuurlijke flow in het lichaam zorgt. En die natuurlijke flow geeft als vanzelf de juiste alignment van jouw lichaam. Een slow flow yoga les is dus van nature een veilige les die blessures voorkomt en jouw lichaam van binnen uit voedt.

Slow Flow Yoga en de seizoenen...

Als onderdeel van Vinyasa Yoga is een Slow Flow Yoga les heel fijn op wat koudere dagen, later op de dag of in de avond en zo rond nieuwe maan. Omdat Slow Flow Yoga je uitnodigt om te vertragen terwijl je zacht en fluide blijft bewegen, is het een verwarmende les, maar op een rustige manier. Je energie gaat stromen, maar meer van binnenuit, zodat je daarna heel relaxed kunt slapen.

Slow Flow Yoga is dus een heerlijke, relaxte vinyasa les die op een herfstige zondag precies geeft wat je nodig hebt!