Back to All Events

Yoga Nature Pelgrimage Retreat Norway


7-daagse ‘yoga nature & hiking experience’

In samenwerking met Abel reizen organiseer ik deze bijzondere huttentocht waarbij wandelen en yoga samenkomen in de ongerepte natuur van Noorwegen. Geniet van de rust en ruimte van de Noorse fjells (bergen) en ervaar de natuur op een unieke manier tijdens deze yoga nature & hiking experience. Open al je zintuigen, laad jezelf op door de combinatie van stilte en beweging, en geniet van al het moois dat yoga en Noorwegen samen te bieden hebben.

Yoga in de buitenlucht
Elke ochtend starten we met een energieke yoga sessie in de buitenlucht. Deze sessies bereiden je voor op de wandelingen waarin yoga steeds weer centraal staat op een verrassende manier. Ervaar hoe de essentie van yoga en de elementen van de natuur samenkomen. Meditaties aan het einde van de dag geven je de mogelijkheid al je ervaringen te integreren. Kom uitgerust en vol energie weer terug!

De huttentocht
Vanaf het bergdorpje Oppdal wandel je met een kleine groep in 5 dagen tijd door het berglandschap van nationaal park Dovrefjell naar Sunndalsøra. Het ruige landschap kenmerkt zich door ronde, afgesleten bergtoppen, rivieren en groene valleien met diepe watervallen en een grote diversiteit aan alpine planten. De dagelijkse wandelingen van 5 tot 15 km worden afgewisseld met ‘yoga nature rituals’ op unieke locaties middenin de natuur. De overnachtingen zijn afwisselend en vinden o.a. plaats in een bemande berghut bovenop de berg, een klassiek Brits landgoed dat dienst doet als hut voor wandelaars, maar ook in een bergboerderij aan de machtige Åmotan watervallen. Iedere dag verandert de omgeving: watervallen, rivieren en bossen wisselen af met hooggebergten en ruig terrein heldere meertjes.

Niveau
De Noorse fjells (bergen) zijn uitdagend en dat betekent dat je goede bergschoenen aan moet hebben voor grip tijdens het wandelen. De dagtochten zijn maximaal 1.000 meter hoogte en duren over het algemeen niet langer dan 5 uur. Een redelijke tot goede basisconditie is een vereiste. Yoga ervaring is geen vereiste.

Klimaat
Gedurende de zomermaanden is het heerlijk wandelweer met temperaturen rond de 14 tot 18 graden Celsius. Goede wind- en regenkleding is wel aan te raden om je te beschermen tegen de wisselvallige weersomstandigheden. ’s Nachts kan het flink afkoelen, dus goede thermokleding is aan te raden.

Verblijf
De overnachtingen zijn in 2- of 4- persoonskamers. Wil je graag een eigen kamer? Informeer dan naar de mogelijkheden en houdt rekening met extra kosten.

Data: 10 t/m 16 augustus 2019
Prijs: Early bird: € 1.075,- voor 15 juni. Daarna: € 1.150,-
Inbegrepen: overnachtingen volpension, begeleiding en yoga nature hikes
Zelf regelen: vervoer van en naar verblijf dag 1, dagrugzak, reis- en annuleringsverzekering
Begeleiding: Daphne Koken en Daan Remijnse
Groepsgrootte: 8 – 10 deelnemers

Registratie: stuur een mailtje naar Daan: daan@abel-reizen.nl

Hoogtepunten

Yoga in de Noorse natuur 

Een unieke ervaring. Yoga in de buitenlucht, met uitzicht op bergen, rivieren, bossen en meertjes. Yoga rond ons zelfgemaakte vuurtje en tijdens het lopen. Leer yoga op een andere manier kennen, niet op je mat, maar gewoon daar waar je bent. 

Åmotan Watervallen 

De machtige Åmotan watervallen ontstaan uit 4 verschillende rivieren die hier uitmonden in een diepe kloof. Vanaf het verblijf aan de kloof, bergboerderij Jenstad, kun je een rondwandeling maken met schitterende uitzichten op de watervallen. Het water is afkomstig van het bergplateau en klettert honderden meters naar beneden. Onderweg kom je langs oude boerderijen en passeer je een hangbrug.

Wilde dieren en planten 

De regio is rijk aan diverse wilde dieren. De Noorse ‘Big Three’ met de muskusos, de rendier en de eland kunnen hier gespot worden. De gevaarlijk ogende muskusos loopt in kuddes op het wijde bergplateau rond en is onschuldig voor de mens. Dovrefjell is het enige leefgebied van Europa waar ze in het wild leven. Ook een kennismaking met rendieren, de schuwe elanden of de poolvos zijn een prachtige ervaring. Daarnaast staat de regio bekend om de rijke diversiteit aan bergplanten en de hoge kwaliteit van het water. Het water uit de beekjes en rivieren kan tijdens de wandeling gedronken worden.

Vangshaugen landgoed  

Vangshaugen is een landgoed op 740 meter hoogte in de groene vallei aan een meer. Omringd door de Sunndalen bergen is dit een prachtige locatie waar je 2 nachten verblijft. Het houten hoofdgebouw is in 1910 gebouwd door Lord Ethelbert-Philip in Engelse landschapsstijl. In 1934 is het landgoed geschonken aan de gemeente Kristiansund en de Noorse trekkersvereniging ‘Nordmøre Trekking Association’ en sindsdien functioneert het huis als verblijf voor wandelaars. Het oorspronkelijke meubilair en vele klassieke ornamenten zijn nog aanwezig. Het huis heeft 2 verdiepingen en binnen een gezamenlijke ruimte met een open haard.

De foto’s zijn van de reis die in augustus 2018 plaatsvond.